Повернення Короля

Автор:

Страниц: 128

У цій книзі ми розповімо щонайперше про гобітів, і читач довідається багато чого про їхні звички, але мало про історію. Дещо можна, звичайно, почерпнути з повісті, що була написана за Червоною Книгою Західного Краю та опублікована раніше під назвою «Гобіт». Ця історія переповідала зміст перших розділів, які склав сам Більбо, перший гобіт, чия слава відлунює далеко за межами його країн...

У цій книзі ми розповімо щонайперше про гобітів, і читач довідається багато чого про їхні звички, але мало про історію. Дещо можна, звичайно, почерпнути з повісті, що була написана за Червоною Книгою Західного Краю та опублікована раніше під назвою «Гобіт». Ця історія переповідала зміст перших розділів, які склав сам Більбо, перший гобіт, чия слава відлунює далеко за межами його країни; він назвав їх «Мандрівка за Імлисті гори», бо там розповів про те, як мандрував на схід, потому повернувся додому — ця пригода згодом затягла гобітів у вир великих подій, яким і присвячена наша книга.

Але комусь, можливо, захочеться відразу дізнатися більше про цей самобутній дрібний народ. Для таких читачів ми зібрали відомості з гобітанських переказів, які й наводимо нижче.

ЧАСТИНА П’ЯТА 1
Розділ 1 МІНАС–ТІРІТ 1
Розділ 2 ШЛЯХ ДУНАДАНІВ 13
Розділ 3 РОХАН ЗБИРАЄ СИЛИ 21
Розділ 4 ГОНДОР В ОБЛОЗІ 27
Розділ 5 РОХАНЦІ ТРИМАЮТЬ СЛОВО 39
Розділ 6 АРНХЕЛЬМ І МЕРРІ 43
Розділ 7 ВОГНИЩЕ ДЕНЕТОРА 48
Розділ 8 ЦІЛИТЕЛІ ДУШІ І ТІЛА 51
Розділ 9 ОСТАННЯ НАРАДА 58
Розділ 10 БІЛЯ ЧОРНОЇ БРАМИ 63
ЧАСТИНА ШОСТА 68
Розділ 1 ВЕЖА НАД КІРІТ–УНГОЛОМ 68
Розділ 2 НА ЗАТЕМНЕНИХ ЗЕМЛЯХ 75
Розділ 3 ЗГУБНА ГОРА 83
Розділ 4 НА ЛУГАХ КОРМАЛЛАН 89
Розділ 5 НАМІСНИК І КОРОЛЬ 94
Розділ 6 ПРОЩАННЯ І РОЗЛУКИ 101
Розділ 7 ДОДОМУ, ДОДОМУ! 109
Роздій 8 НОВИЙ ЛАД У ГОБІТАНІЇ 112
Розділ 9 СРІБЛЯСТА ГАВАНЬ 124

Напишите свой обзор

Напишите свой обзор

Похожие книги

×
×